Hamlet näyttämölle maailman kaikissa kolkissa

Lontoolaisteatteri Shakespeare's Globen työryhmä aikoo viedä Shakespearen Hamlet-näytelmän kiertueellaan maailman jokaiseen maahan. Hamlet-maailmankiertueen on määrä alkaa ensi vuonna 23. huhtikuuta ja päättyä samana päivänä vuonna 2016.

Päätöspäivä on samalla myös Shakespearen kuoleman 400:s vuosipäivä.

Globe to Globe Hamlet -kiertueen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Dominic Dromgoole. Työryhmän tarkoituksena on kiertää kaikki maailman 205 valtiota ja esittää Hamlet joka maassa erilaisessa ympäristössä, esimerkiksi teattereissa, rannoilla tai kylien aukioilla. Ryhmä aikoo kiertää seitsemän maanosaa kahden vuoden aikana miltei kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä.

Uusimmat

Kulttuuri

Kauan odotettu Tove Jansson-elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.