Harper Leeltä toinen kirja 55 vuoden tauon jälkeen

Kuin surmaisi satakielen -kirjan kirjoittajalta Harper Leeltä, 88, julkaistaan toinen teos vuosikymmenten odotuksen jälkeen. Kustannusyhtiö HarperCollins julkaisee Go Set a Watchman -nimisen kirjan heinäkuussa.

Kuin surmaisi satakielen julkaistiin vuonna 1960. Se kuvaa Yhdysvaltojen etelää ja rasismia 1930-luvulla lapsen näkökulmasta. Kirja voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 1961 ja on sittemmin käännetty yli 40 kielelle.

Lee kirjoitti nyt julkaistavan kirjan 1950-luvulla jo ennen menestysteostaan. Hän kuitenkin luuli pitkään, että teoksen käsikirjoitus oli joutunut hukkaan.

Go Set a Watchman -kirjassa Kuin surmaisi satakielen -kirjan päähenkilö Scout Finch on aikuinen. Kirja sijoittuu 1950-luvulle, ja siinä on useita muitakin henkilöitä Leen esikoisteoksesta.

Uusimmat

Kulttuuri

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.