Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen Kuopioon: "Siinä on vaarana menettää pokkansa"

Näyttelijät Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen tuovat Kuopioon Eric-Emmanuel Schmittin näytelmän Arvoituksellisia muunnelmia. Keväällä 2018 nähtävä vierailuesitys on Helsingin kaupunginteatterin, Hämeenlinnan Teatterin, Riihimäen Teatterin, Lokomo-teatterin ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Esitys kertoo kahdesta miehestä, Nobel-palkitusta Abel Znorkosta (Kinnunen) ja toimittaja Erik Larsenista (Heiskanen), joiden kohtaamisessa menneisyyden salaisuudet paljastuvat yllättävällä tavalla. Illan aikana paljastuu, että he molemmat ovat rakastaneet samaa naista.

Näytelmässä analysoidaan suuria asioita: yksinäisyyttä, rakkautta, totuutta. Esitys on draama, komedia, farssi ja tragedia.

Heiskanen kertoo tiedotteessa, että Arvoituksellisia muunnelmia on yksi hienoimmista esityksistä, mitä hän on koskaan tehnyt.

– Se on samaan aikaan hauska ja raaka, kuin elämä itse, Heiskanen sanailee tiedotteessa.

Jo lukuharjoitusten aikana hänelle kävi selväksi, että tarinassa on paikkoja, joissa ei parane katsoa kirjailijaa näyttelevää Kinnusta.

– Siinä on vaarana menettää pokkansa ihan siitä syystä, että Kinnunen on niin helvetin hyvä.

Näytelmän ohjaa Sakari Kirjavainen, ja sen ensi-ilta on studio Pasilassa 30.8. 2017. Kuopioon näytelmä saapuu 28.2. 2018, ja sitä esitetään Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 10 kertaa.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.