Helsingin Taiteiden yössä 159 tapahtumaa

Miltähän tuntuisi lekotella illan hämyssä uima-altaassa uimapatjalla ja katsella samalla lyhytelokuvia suurelta valkokankaalta? Tämäkin on mahdollista Helsingin juhlaviikkojen Taiteiden yössä 26. elokuuta. Elokuvat näytetään Helsingin uimastadionilla jo perinteiksi tulleilla kuutamouinneilla.

Vesikuvia Keitaalla on yksi juhlaviikkojen kaupunkiteoksista ja yksi Taiteiden yön 159 tilaisuudesta. Tosin mikään tilaisuuksista ei kestä läpi yön. Myöhäisimmätkin päättyvät kello kahden maissa seuraavan päivän puolella.

Tarjolla on jälleen kaikille jotain. Tapahtumat eivät keskity vain keskikaupungille. Joka puolella kaupunkia tapahtuu kaikenlaista. Taiteiden yön teemana on Altistu uudelle.

Juhlaviikkojen toiminnanjohtajan Erik Söderblomin mielestä Taiteiden yö osoittaa, että taide kuuluu kaikille ja että kaikilla on oikeus luovuuteen. Mukana on myös paljon hulluutta, mikä hänen mielestään on vain hyvä asia.

Jos haluaa kuulla herkkyyttä, voi esimerkiksi poiketa Fredrikinkatu 60:n pihalle kuuntelemaan Sulottaret-trion upeita tulkintoja ikivihreistä iskelmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.