Hilkka Hyttinen Jyväskylän kaupunginteatterin johtoon

Jyväskylän kaupunginteatterin uusi johtaja on Hilkka Hyttinen, 52. Koulutukseltaan Hyttinen on filosofian maisteri, taidealojen opettaja ja näyttelijä.

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan valinta oli yksimielinen.

Ennen Jyväskylään siirtymistään Hyttinen on toiminut Kokkolan Centria-ammattikorkeakoulun esittävän taiteen lehtorina ja freelance-ohjaajana.

Hyttinen aloittaa Jyväskylässä viimeistään ensi vuoden alusta.

Hyttinen sanoo STT:lle, että Jyväskylän kaupunginteatterissa on hyvät katsojaluvut ja teatteri pyörii kannattavasti. Hänen mukaansa aina on kuitenkin syytä miettiä organisaation kehittämistä. Hyttisen mukaan tämä on koko talon yhteinen asia, ei pelkästään johtajan.

Hyttinen toivoo kaupunginteatterin voivan tulevaisuudessa tehdä yhteistyötä vahvemmin myös muiden organisaatioiden kanssa Jyväskylässä. Hyttinen mainitsee esimerkiksi Jyväskylän sinfonia-orkesterin ja yliopiston sekä erilaiset tapahtumat.

Hyttinen haluaa kiinnittää huomiota myös niihin katsojaryhmiin, joiden tulo teatteriin on vaikeaa, esimerkiksi erityisryhmät ja nuortenryhmät.

- Tähän liittyen voisi miettiä myös sitä, voiko teatteri olla jotain muuta mihin on totuttu, että on näyttämö, jossa on esitys ja katsomo, jossa on katsojat. Tällaiseen kehitystyöhön minulla voisi olla annettavaa, Hyttinen kertoo STT:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.