Hittielokuvia tuottanut yhtiö suomalaisomistukseen

Tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions kertoo siirtyneensä kokonaan suomalaiseen omistukseen. Yhtiön pääomistajaksi on noussut elokuvatuottaja Marko Röhr, jonka haltuun ovat tuoreen kaupan myötä siirtyneet Egmont Holdingin omistamat osakkeet.

Muutoksen myötä yhtiön virallinen nimi Matila Röhr Nordisk Oy vaihtuu takaisin alkuperäiseksi, MRP Matila Röhr Productions Oy:ksi. Alkuperäisnimeä on tosi viime vuodetkin käytetty pitkien elokuvien brändinimenä.

Nimi Matila Röhr Nordisk on peräisin vuodelta 2008, jolloin MRP ja Nordisk Film yhdistyivät. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia.

MRP:n elokuvia ovat esimerkiksi Rukajärven tie, Kuutamolla, FC Venus, Metsän tarina ja uudet Rölli-filmit.

Uusimmat

Kulttuuri

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.