Hopeatähti laajenee eläkeläisten elokuvafestivaaliksi

Uusi eläkeläisille suunnattu elokuvafestivaali Hopeatähdet täydentää Kuopion kulttuurisyksyä marraskuussa. Ikäihmisille kohdennettu tapahtuma on ensimmäinen lajiaan Suomessa ja maailmanlaajuisestikin harvinainen.

Festivaalin taustalla on samanniminen, jatkuvasti suosiotaan kasvattanut elokuvakerho ja perustajina samat tekijät, kriitikko ja kirjoittaja Ritva Kolehmainen sekä ISAK ry:n toiminnanjohtaja Saija Nissinen.

- Hopeatähden kävijämäärät ovat vuositasolla jatkuvasti tuplaantuneet. Parhaimmillaan Kuvakukon sali on myyty täyteen vartissa. Uskollinen elokuvayleisö on ansainnut oman festivaalinsa, Saija Nissinen iloitsee.

Tapahtumaan on tulossa pari nimekästä valtakunnallista vierasta. Kirjailija Märta Tikkanen on lupautunut kertomaan teoksestaan Miestä ei voi raiskata, jonka elokuvasovitus vuodelta 1978 esitetään "klassikoiden lauantaissa" 12. marraskuuta.

Ohjaaja Elina Kivihalme saapuu esittelemään dokumenttielokuvaansa Tuntematon emäntä, joka kertoo maaseudun äitien kokemuksista kotirintamalla sotavuosina 1939-45. Suuren suosion saavuttanut elokuva yhdistelee tuoreita haastatteluja arkistomateriaaliin.

Hopeatähti-festivaalin tuoreimmat vetonaulat ovat Oscar-palkintojen tämän vuoden ykkönen Kuninkaan puhe sekä Vuosi elämästä, Mike Leighin ylistetty kuvaus vanhenevasta pariskunnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.