Hyväntekeväisyyskonsertti tarjoaa hempeilyä ja tenorivuodatusta

Mistä koostuu onnistunut hyväntekeväisyyskonsertti? Otetaan kaksi tenoria, pari naislaulajaa, orkesteri, houseband ja kaksi kuoroa sekä yli 20 laulua musiikin eri genreistä.

Tai tähän yhtälöön ainakin uskoo LC Kuopio Kalakukon Jarmo Puukko, joka kuusi vuotta sitten ideoi yhdistykselle hyväntekeväisyyskonsertin.

– Klubimme perustettiin 35 vuotta sitten, ja se on auttanut vammaisia lapsia ja nuoria sen perustamisesta lähtien, Puukko sanoo.

– Ajatus hyväntekeväisyyskonserteista syntyi, kun näin tenori Ossi Jauhiaisen ja pianisti Heikki Monosen esiintymässä. Kiipesin urkuparvelle kysymään, lähtisivätkö miehet tekemään meillekin hyväntekeväisyyskonserttia. Ja lähtiväthän he.

Ensimmäisessä hyväntekeväisyyskonsertissa Jauhiaisen ja Monosen lisäksi esiintyi tenori Veli-Pekka Varpula. Samalla konsertin nimeksi tuli Kaksi tenoria.

Nyt kuudetta kertaa pidettävä konsertti kantaa samaa nimeä, vaikka mukana ovat myös Kristiina Brask ja Piia Rytkönen.

– Kaikilla on laulettavaa niin yhdessä kuin yksittäinkin, mutta ehkä eniten äänessä ovat miehet, Jauhiainen arvioi.

Konsertin ohjelmisto on esiintyjien mukaan laaja. Yli kahteenkymmeneen kappaleeseen mahtuu niin klassisia kappaleita, ooppera-aarioita kuin populaarimusiikin helmiä. Jauhiainen nostaa suosikikseen kappaleen Niin paljon kuuluu rakkauteen, joka on myös konsertin alaotsikko.

– Se on hieno kappale, jonka monet tenorit ovat esittäneet.

Veli-Pekka Varpulan valinta on Rodolfo Falvon sävellys ja Mauno Kuusiston tunnetuksi tekmä Kertokaa se hänelle.

– Aloitin klassisen musiikin kuuntelemalla Kuusistoa. Tämä kappale on hitti, jossa saa tarjota sellaista hyvää tenorivuodatusta. Se on hyvä minulle.

Piia Rytkönen nostaa ohjelmistosta esille Taikahuilu-oopperasta Paminan aarian.

– Se on aina sydäntä raastavan hieno.

Konsertissa on mukana Harri Hyppölän johtama Tahdistin-orkesteri, bändi sekä Alavan kirkkokuoro ja Kuopion Mieslaulajat. Jauhiainen vakuuttaa, että tarjolla on monipuolinen kattaus hyvän asian hyväksi.

Puukko kertoo, että LC Kuopio Kalakukko on muun muassa vienyt vammaisia lapsia ja nuoria ratsastamaan. Lisäksi klubi järjestää vuosittain tossutanssit.

– Konsertti tarjoaa varmasti hyvää mieltä niin yleisölle kuin autettaville, Puukko uskoo.

LC Kuopio Kalakukon 35-vuotisjuhlakonsertti Kaksi tenoria – Niin paljon kuuluu rakkauteen Kuopion musiikkikeskuksessa 16.11. kello 19. Konsertin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Korjattu 14.11. klo 9.4: Kertokaa se hänelle -kappaleen säveltäjä on Rodolfo Falvo, ei Mauno Kuusisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.