Ihmisen liha on kiinnostavaa syötävää, sanoo Riku Rantala

Muun muassa Madventures-ohjelmasta ja -kirjoista tunnettu toimittaja Riku Rantala, 42, on syönyt matkoillaan mitä kummallisempia asioita.

– Kiinnostavinta, mitä olen koskaan syönyt on ihmisen liha. Olen syönyt ihmistä muutamissa eri muodoissa mutta aina hyvin humaanilla tavalla. Olen syönyt esimerkiksi istukkaa, Rantala kertoo.

Hänen mukaansa kiinnostavaa on se, että ihmissyönti on todella iso tabu mutta samaan aikaan me kaikki todennäköisesti olemme ihmissyöjien jälkeläisiä.

Rantala vetää Tuomas Milonoffin kanssa ruokaan keskittyvää Mad Cook Show -keskusteluohjelmaa, joka alkaa Nelosella ensi keskiviikkona.

Suomalaisesta ruokakulttuurissa hän haluaisi edistää satokausiajattelua ja lisätä lähellä tuotettujen elintarvikkeiden käyttöä.

– Olen sekasyöjä, mutta sitä ei voi kukaan kiistää, että syömme liikaa lihaa. Se on haitallista terveydellemme, kuormittaa ympäristöämme, on tehotonta, ja meidänkin tuotantoketjuissamme on eettisiä ongelmia. Rantalan mukaan ongelmia voitaisiin helpottaa syömällä harvemmin ja parempaa lihaa, josta tuottajalle maksetaan kunnollinen hinta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.