Iisalmelaisyhtye Halavatun Pappojen laulaja Pete Kauppinen on kuollut

Iisalmelaisen huumorimusiikkiyhtye Halavatun pappojen laulaja ja rumpali Petri "Pete" Kauppinen on kuollut 53-vuotiaana. Muun muassa iisalmelainen ravintola Graceville kertoo asiasta Facebook-tilillään.

Lue myös: Halavatun Pappojen menehtynyttä laulajaa Pete Kauppista muisteltiin netissä
 

Kauppinen sairasti syöpää, minkä vuoksi bändi oli hetken tauolla kaksi vuotta sitten. Kauppinen uskoi kuitenkin hoitojen tehoavan ja hän teki musiikkia ja keikkaili vielä pitkään. Bändin viimeisin albumi julkaistiin vuonna 2017.

Lue myös: Halavatun Pappojen laulajalla syöpä - mopoja myyty, yhtye tauolle
 

Halavatun papat on alunperin vuonna 1989 perustettu mopokerho, joka myöhemmin kehittyi yhtyeeksi ja elämys- ja ohjelmapalveluyritykseksi. Yhtyeen erikoisuutena on rumpuina käytettävä Pappa-Tunturi-mopo. Myös laulaja-lauluntekijä Jamppa Kääriäinen on tullut tunnetuksi Halavatun papoista. Hän erosi yhtyeestä ja lähti soolouralle vuosien 2008-2009 vaihteessa.

Halavatun pappojen taustayhtiö, iisalmelainen Ekvapoint Oy ja yrittäjät Pete Kauppinen ja Larry Korja palkittiin vuonna 2007 maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

Pete Kauppinen syntyi Iisalmessa vuonna 1966.

 

Lue myös: Lärppäturvasta ei tullut metsuria, vaan Halavatun Pappa

Bändi itse julkaisi lauantai-iltana Facebook-päivityksen, jossa se kertoi, että bändin jatko ilman sen merkittävää henkilöä ja perustajajäsentä on vaikeaa, ellei täysin mahdotonta. Bändi sanoo kertovansa tarkemmin jatkokuvioista myöhemmin.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Halavatun Pappojen menehtynyttä laulajaa Pete Kauppista muisteltiin netissä

Halavatun Papat tauolle Pete Kauppisen sairauden vuoksi