Ilkka Sepälle valtion journalistipalkinto

Pieksämäkeläiselle Ilkka Sepälle on myönnetty valtion journalistipalkinto. Suuruudeltaan 8 500 euron palkinto myönnetään pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta.

Seppä tunnetaan muun muassa Pieksämäen Lehden pitkäaikaisena päätoimittajana. Lisäksi Sepän aikaansaannoksiin kuuluu Sylvi Kekkonen -symposium, poikkikulttuurinen tapahtuma, joka ulottuu valtakunnallisiin mittoihin.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Seppä on poikkeuksellinen päätoimittaja, sillä hänellä on ollut vahva vaikutus sekä paikallislehdistössä että laajemminkin sanomalehdistössä. Koko työikänsä hän on toiminut Pieksämäen ja Etelä-Savon maakunnan puolestapuhujana ja kulttuurivaikuttajana.

Nuorempana Seppä vaikutti paikallislehtien päätoimittajayhdistyksessä. Sanomalehtien päätoimittajia edustavan Päätoimittajien yhdistyksen pääsihteerinä hän toimi 19 vuotta.

Eläkkeelle siirtymisensä jälkeen Seppä on ollut aktiivinen kolumnisti, ja sen lisäksi hän on kotipaikkakunnallaan Pieksämäellä pitkälti vastannut ja ylläpitänyt kulttuurielämää.

Tunnustuksen saivat Sepän lisäksi Arvo Ahlroos, Lauri Karppinen ja Helena Itkonen.