Ilpo Kallio ja Esko Heikkinen nimettiin jazzlegendoiksi

Pitkän linjan muusikot, rumpali Ilpo Kallio ja kapellimestari-trumpetisti Esko Heikkinen ovat uudet Suomen jazzlegendat. Kallio sai legendanumeron 25 ja Heikkinen numeron 26, kun heidät palkittiin Imatra Big Band Festivalilla.

Suomen Big Band -yhdistys, Suomen jazz- ja poparkisto sekä Imatra Big Band Festival ovat vuodesta 2001 saakka palkinneet vuosittain merkittäviä suomalaisen jazzin tekijöitä Suomen jazzlegenda -palkinnoilla.

Palkinnon saamisen edellytyksinä ovat merkittävä ura jazzmusiikin soittajana, säveltäjänä, sovittajana tai kapellimestarina, noin 60 vuoden ikä ja aktiivinen esiintyminen.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.