Ismo Alangon piti valita Kuopion Musiikkikeskuksen ja Fuengirolan välillä – valinta oli helppo

Syksy on valintojen aikaa. Esimerkiksi rockmuusikko Ismo Alangolle tarjottiin kahta keikkaa samalle lokakuun päivälle. Toinen oli aurinkoisessa Fuengirolassa ja toinen Kuopiossa.

Alangon mukaan valinta oli helppo. Hän valitsi Kuopion.

– Kuopion Musiikkikeskus on yksi parhaita keikkapaikkoja niin yleisön kuin puitteittensakin puolesta, Alanko kertoo Musiikkikeskuksen esitteessä.

Musiikkikeskuksen syksy tarjoaa perinteisen kattauksen klassista musiikkia, poptähtiä ja vierailuesityksiä. Perinteen lisäksi syksy tuo uudistuksen. Aikaisemmin Sinfoniasarja-nimellä kulkeneet konsertit kulkevat tästä syksystä alkaen kausikorttikonserttisarjana.

– Ohjelmistomme on monipuolista, joten emme enää koe tarpeelliseksi nostaa sarjan nimeen yhtä teostyyppiä, Kuopion Kaupunginorkesterin ylikapellimestari Jaakko Kuusisto kertoi Savon Sanomille keväällä.

– Sellaista viestiä nimenvaihdokseen ei sisälly, että konserttimusiikin asema olisi muuttumassa orkesterin ohjelmistossa. Taidemusiikkikärjellä menemme tietysti jatkossakin.

Syyskauden avaa perjantaina 30. elokuuta kuultava ilmaiskonsertti, jossa Kuusiston johtama Kuopion kaupunginorkesteri tarjoilee maistiaisia syksyn ohjelmasta.

Kausikorttikonserttien sarja alkaa syyskuun alussa, kun Kerkko Koskisen konserton uuden version ensiesitys saa solisteikseen saksofonistit Linda Fredrikssonin ja Timo Lassyn.

Kauden kantaesityksenä soi joulukuussa Arttu Takalon Kaksoiskonsertto vibrafonille ja harmonikalle.Solisteina toimivat Takalo ja Niko Kumpuvaara.

Kuopion Kaupunginorkesterin 110-vuotisjuhlaa vietetään lokakuussa. Atso Almilan johtaman konsertin solistina on sellisti Kalle-Pekka Koponen.

Orkesterin muita syksyn vieraita ovat muun muassa pianisti Olli Mustonen, sellistit Kalle-Pekka Koponen ja Jakob Koranyi, sopraano Amelia Jakobsson, saksofonisti Amy Dickson sekä kansanmusiikkiyhtye Frigg.

Kuopion konserttipaikkojen lisäksi orkesteri matkaa syksyllä muun muassa Mikkeliin, Iisalmeen ja Kiuruvedelle.

Lapsiperheille Musiikkikeskuksen syyskausi tarjoaa muun muassa talvi- ja joululauluja Satu Sopasen ja Tuomo Rannankarin seurassa. Lokakuussa talossa vierailevat Katti Matikainen ja Nakkirakki, jotka selvittävät, mistä musiikissa on kyse. Joulukuussa lasten festivaalissa esiintyvät Ti-Ti Nalle ja Hevisaurus.

Score-pelimusiikkikonsertissa marraskuussa esille nousevat teemat muun muassa Halo- ja Final Fantasy -peleistä.

Omat vierailunsa Musiikkikeskukseen syksyn aikana tekevät muun muassa Paula Koivuniemi, Bond-elokuvien säveliä tulkitseva Diandra, Juice Originals -yhtye Riku Niemisen johdolla, Arja Koriseva, Eino Grön, Pepe Willberg, Samuli Edelmann, Elastinen sekä Pyhimys yhdessä Saimaa-yhtyeen kanssa. Lisäksi pianisti Iiro Rantala soittaa yleisölle sääkatsauksen ja Maria Ylipää tulkitsee argentiinalaisia tangoja.

Joulutunnelmiin kauden lopussa vievät muun muassa Vesa-Matti Loiri, Laura Voutilainen, Lauluyhtye Rajaton sekä Erja Lyytinen ystävineen.

Lisäksi syksyn ohjelmassa on muun muassa Queen- sekä Vasara ja nauloja -musikaalit, Semmarien konsertti, Joutsenlampi-baletti St Petersburg Festival Balletin tuotantona sekä koomikot Sami Hedberg, Jarkko Tamminen, Ismo Leikola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Nyhtökauran kehittäjälle Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto

Kuopiossa esiintyvä Senja Rummukainen lähti Tšaikovski-kilpailuun ilman stressiä, koska sille ei ollut aikaa

Seikkailuromaaneistaan tunnettu kirjailija Clive Cussler on kuollut

Ismo Leikola mukaan Conan O'Brienin erikoisohjelmaan

Jorma Uotinen nähdään Kekkosena Suomen kansallismuseon teoksessa Tamminiemessä

"Jos on pikkaisen kaikkialta, onko lopulta mistään?" – Sonja Jokiniemen uusi teos kertoo identiteetistä ja sen katoamisesta globaalissa todellisuudessa

Leonardo da Vinci -näyttely teki kaikkien aikojen ennätyksen Louvressa, vaikka kuuluisa hymy olikin poissa

Björk saapuu Suomeen heinäkuussa

Keikka-arvio: Slipknot ei säästellyt energiaansa Helsingissä, vaikka yhtyeen solisti teloi jalkansa ennen konserttia

Uuden Mission: Impossible -elokuvan kuvaukset Venetsiassa peruttiin koronaviruksen takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.