Israelin Euroviisuja boikotoiville viisufaneille tarjotaan vaihtoehtoa netissä – Globalvision esitetään samaan aikaan Eurovision laulukilpailun kanssa

Israelin euroviisuisännyyden myötä esille on noussut keskustelu Israelin ja palestiinalaisten konfliktista. Niin artisteja kuin katsojia on kehotettu boikotoimaan kisoja.

Viisuja boikotoiville tarjotaan vaihtoehdoksi netissä näytettävää Globalvisionia. Tapahtuman kerrotaan olevan euroviisufaneille, jotka eivät hyväksy palestiinalaisalueiden miehitystä tai Gazan kaistan saartoa. Globalvisionin nelituntinen lähetys alkaa samaan aikaan kuin Euroviisut ja kestää neljä tuntia.

Tapahtuman viestinnästä kerrotaan STT:lle, että tapahtuman takana ovat muun muassa palestiinalaiset artistit ja muut palestiinalaiset organisoijat, jotka ovat saaneet tukea kansainvälisiltä sekä israelilaisilta artisteilta.

–  Globalvision on online-tapahtuma, jossa esitetään suorana konsertteja Lontoosta, Dublinista, Haifasta ja Betlehemistä. Lähetyksessä nähdään myös kansainvälisten artistien etukäteen nauhoitettuja videoita. Suorassa lähetyksessä on myös studiovieraita, viestinnästä kerrotaan sähköpostitse.

–  Kuka vain voi lähettää musiikkiaan ja viestinsä Globalvisioniin ja osallistua sitä kautta suoraan lähetykseen. Lähetykseen osallistuu muun muassa tunisialaisia, norjalaisia, ranskalaisia ja itäafrikkalaisia artisteja.

"Israelilaisten moninaisuutta ei aiottukaan esittää"

Globalvisionilla halutaan antaa alusta palestiinalaisille ja kansainvälisille artisteille.

–  Lisäksi haluamme nostaa esille käynnissä olevia ihmisoikeusloukkauksia. Juhlistamme kulttuuria vastarintana.

Globalvisionin viestinnästä kerrotaan, että Euroviisut on aiemmin ollut alusta erilaisuudelle ja kaikkien mukaan ottamiselle, mutta näin ei ole enää, minkä vuoksi laulukilpailua tulisi boikotoida.

–  Poliittiset eroavaisuudet ja viitteet niihin ovat aiemmin päätyneet Euroviisujen lavalle, ja on tärkeää, että tuo mahdollisuus on edelleen olemassa. Tänä vuonna näin ei kuitenkaan ole. Euroviisujen ei tänä vuonna ollut todella tarkoitus mahdollistaa kaikkien mukanaoloa tai näyttää israelilaisten moninaisuutta.

–  Palestiinalaisten oikeuksia viedään jatkuvasti, ja palestiinalaisia surmataan koko ajan vain muutamien kilometrien päässä euroviisuareenasta.

Globalvisionia pääsee seuraamaan www.watchglobalvision.com-sivuston kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Euroviisujen voittaja selviää pian – viisuekspertti nimeää kaksi maata voittajasuosikeiksi