Italia palauttaa mafiapomon varastamat arvotaulut Hollantiin

Amsterdamin Van Gogh -museosta varastettiin kaksi Vincent Van Goghin maalausta vuonna 2002. Italian poliisi löysi varastetut teokset Napolista mafiaan kohdistuneen ratsian yhteydessä syyskuussa 2016. Teokset löydettiin napolilaisen huumepomon kodista.

Nyt Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että teokset palautetaan Amsterdamiin. Palautuspäätöksestä kertoo The Local verkkosivuillaan.

Varastetut teokset olivat Merimaisema Scheveningenissä vuodelta 1882 sekä Seurakunta poistumassa reformoidusta kirkosta Nuenesissa (1884–1885).

Miljoonien arvoiset teokset oli irrotettu raameistaan, mutta muuten ne olivat löydettäessä varsin hyvässä kunnossa.

– Maalaukset luovutetaan virallisesti lähitulevaisuudessa. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä vahvistettu, mutta sen arvioidaan tapahtuvan pian, Van Gogh -museon johtaja Axel Rueger sanoi The Localin mukaan.

– On upea uutinen, että teokset palaavat pian Alankomaihin, maan kulttuuriministeri Jet Bussemaker iloitsee.

Lähde: The Local

 

Uusimmat

Kulttuuri

Palkittu flamenco-tanssija Kaari Martin esiintyy Kuopion kaupunginorkesterin kanssa: "Tanssia ei voi liimata musiikin päälle"

Kuopion kaupunginteatterin johtajan tehtävään haastatellaan neljää

Näin Minna Canthia juhlittiin eri puolilla Kuopiota: "Kyllä Minnalle olisi yhä töitä täällä"

Kuopion kaupunginteatteri julkisti syksyn ohjelmistonsa

Minna Canth sai oman korun juhlapäivänsä kunniaksi: "Inspiraatio syntyi Kuopiosta"

Kuopiolainen Terhi Laitinen näyttelee Canthia – "Minna janosi uutisia ja oli tavattoman kiinnostunut tulevaisuudesta "

Minna Canthista löytyi odottamatonta moniulotteisuutta ja ikävä kyllä ajankohtaisuutta – "Tuntui, että luen nykypäivän Kuopiosta"

Minna Canthin novelleista ilmestyi uusi laitos - "Y hteinen nimittäjä voisi olla ihmisen elämäninnon selvitys "

Kansallisteatterin juhlassa esitettiin Canthin tuotannosta värikkäitä tulkintoja – Lavalla nähtiin myös vetoomus Kanttilan puolesta

Presidentti Tarja Halonen sanoo Canthin tuoneen esiin sen, miten eriarvoisuus vaikuttaa koko yhteiskuntaan: "Jos edistämme tasa-arvoa, se vaikuttaa isoon osaan väestöä "

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.