Jäämusiikki lumoaa kuuntelijan - visusaalisuus, ääni ja soitinten yllätyksellisyys yhdistyvät

Reilut pari sataa kuulijaa sai uudenlaisen konserttielämyksen, kun ääneen pääsivät jäiset instrumentit. Jääkonsertti on norjalaisen Terje Isungsetin kehittämä konsepti, jossa hän ensin valmistaa soittimia paikallisesta jäästä ja sitten konsertoi niillä. Isungsetin lisäksi Kuopiossa esiintyivät jääbassoa soittava Johannes Lundberg ja laulaja Maria Skranes. Konsertti on osa parhaillaan käynnissä olevaa talvista Anti-festivaalia, ja se uusitaan torstaina Tahkolla kello 17.

– Jään ääni on lumoava, ja toisaalta jäästä tehdyt soittimet näyttävät hyviltä. Jäämusiikissa yhdistyvät hienosti visuaalisuus, ääni sekä soitinten yllätyksellisyys, Isungset sanoi Savon Sanomille tiistaina.

Katso ja kuuntele jääsoittimia tästä löytyvältä videolta.

Päivän muuhun ohjelmaan kuuluu australialaisten Madeleine Flynnin ja Tim Humphreyn Shriek-teos Tahkolla kello 12–14 ja kello 18. Myös Tomi Paasosen World Cup Bling Troopers esitetään Tahkolla kello 15–17. Kello 20 hotelliravintola Ukossa Tahkolla alkaa PechaKucha Night vol. 10.

Anti-festivaali jatkuu sunnuntaihin saakka. Festivaalin olohuone päivystää Kuopiossa, mutta loppuviikon muut tapahtumat järjestetään Tahkolla. Tapahtuman koko ohjelmisto on nähtävissä osoitteessa www.antifestival.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Jäästä tehtyyn soittimeen ei kannata kiintyä"