Jörn Donner saa Apollo-palkinnon

Jörn Donner saa DocPointin Apollo-palkinnon. Elokuva-alan moniosaaja Donner vastaanottaa tunnustuksen DocPoint-festivaalin avajaisissa Helsingissä 23. tammikuuta.

Apollo-palkinto on tunnustus Donnerin (s.1933) ansioista suomalaisen dokumenttielokuvan tuottajana, ohjaajana ja alan vaikuttajana. Palkintoperusteissa todetaan, että Donner on siirtynyt kulttuurin moniottelijana ketterästi välineestä toiseen, mutta elokuva on aina ollut lähellä hänen sydäntään.

Donnerin viiden aktiivisen vuosikymmenen saavutuksiin kuuluu pitkä ura paitsi elokuvantekijänä myös kulttuurivaikuttajana. Hän on ollut mukana muun muassa perustamassa Suomen elokuva-arkistoa vuonna 1958.

Jörn Donner kuuluu kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisiin elokuvantekijöihin. Ingmar Bergmanin Oscar-palkittu Fanny ja Alexander (1982) on Donnerin tuottamista elokuvista tunnetuin.

Apollo-palkinnon kunniaksi DocPointin ohjelmistoon sisältyy Donnerin elokuvista koottu sarja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Eteläkorealainen Parasite-elokuva voitti parhaan näyttelijäkaartin palkinnon Screen Actors Guild -gaalassa

Sotkun keväässä tutkitaan identiteettiä, vankeutta ja vapautta

Levyarvio: Maaginen Teatteri -yhtye soi tukka silmillä ja kirskuvin kitaroin

Levyarvio: Elvis kääntyy suomeksi pienimuotoisesti mutta pilke silmäkulmassa

Levyarvio: Nevan soinnissa esikoisellaan on uuden aallon kolinaa

Levyarvio: Lasten Hautausmaa kantaa tässä ajassa 80-luvun suomirockia

"Yritän saada toimillani porukkamme soittamaan teatteriamme siten, että meillä on tunnistettava ja oma soundi", sanoo Varkauden teatterin johtaja Kari Suhonen

Konserttiarvio: Sipe Santapukin Ukkosesta tuskin tulee konserttimusiikin nykyklassikko, mutta hän voisi halutessaan ryhtyä ykkösluokan elokuvasäveltäjäksi

"Kyllä hän ihan tahallaan vähän kärjistikin" – Musiikkineuvos Klaus Järvinen muistetaan Levyraadista sekä Pop & Jazz Konservatorion perustamisesta

Simpsoneiden intialaiskauppiasta ääninäytellyt jättää sarjan arvostelun vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.