Joni Skiftesvikin romaanille Runeberg-palkinto

Kirjallisuuden Runeberg-palkinnon on voittanut Joni Skiftesvik omaelämäkerrallisella romaanillaan Valkoinen Toyota vei vaimoni (WSOY). Palkintosumma on 10 000 euroa.

Palkintoraadin mukaan Skiftesvik on kertojana suuri tyylitaituri, jonka kieli väreilee omintakeisella tavalla ja jonka tekstin maun tuntee, muistaa ja tunnistaa. Kirjan sulkeuduttua sen painava sisältö jatkaa elämäänsä mielessä ja kasvaa päivä päivältä, raati kuvailee.

Teoksessa sairastuminen vie vanhan pariskunnan eroon toisistaan. Päähenkilö vajoaa muistoihin ja tekee tiliä elämänsä kanssa.

Palkintosumma on 10 000 euroa.

Raatiin kuuluivat kulttuuritoimittaja Elisabeth Nordgren, kirjailija Irja Sinivaara sekä kirjailija Jouko Sirola. Palkinnon jakavat muun muassa Uusimaa-lehti, Porvoon kaupunki ja Kirjailijaliitto.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.