Jorma Uotinen luovutti symbolisen vallanvaihdon merkin uudelle Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin johtajalle

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin uusi taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku (s. 1985) vastaanotti sunnuntaina symbolisen kultaisen saappaan edeltäjältään Jorma Uotiselta. Vallanvaihto tapahtui Au Revoir Jorma U. -gaalassa, jonka Jord-teoksessa Lehtopolku oli tanssimassa.

– Minulle Kuopio Tanssii ja Soi tuli tutuksi jo lapsena, kun kymmenvuotiaana osallistuin ensimmäistä kertaa tapahtumaan. Sen jälkeen olen ollut mukana lähes poikkeuksetta joko oppilaana, opettajana tai esiintyjänä, Lehtopolku sanoo.

– Voi sanoa, että olen kasvanut tähän festivaaliin.

Nyt Lehtopolun edessä on uusi tehtävä.

– On uusi seikkailu kehittää festivaalia. Tanssin maailma on ihmeellinen. Olen suunnitellut jo vuoden 2020 ohjelman, ja sen aikana olen saanut kokea ja yllättyä paljon. On ihmeellistä havainnoida, miten muut ihmiset kokevat ja tulkitsevat maailmaa tanssin kautta. Näitä töitä, jotka ovat minut yllättäneet ja joita en olisi osannut edes kuvitella, haluan tuoda Kuopioon tulevina vuosina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Ei elämällä ole mitään erityistä merkitystä. Elämä täytyy elää", sanoo Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin jättävä Jorma Uotinen