Joroisten juhlat hakevat hartioita kuntakumppaneista

Joroisten Musiikkipäivät tavoittelee asemaa valtakunnallisesti merkittävänä klassisen musiikin tapahtumana. Siihen pyrkiminen vaatii myös riittävän vakaan ja pitkäaikaisen rahoituspohjan.

Tavoitteena on Joroisten ja ympäröivän alueen kuuden kunnan pitempiaikainen sitoutuminen. Juvan kunta ja Joroisten Musiikkipäivät allekirjoittivat keskiviikkona kolmen vuoden yhteistyösopimuksen.

Samanlainen tarjous on parhaillaan Leppävirran kunnan mietittävänä viime vuoden yksivuotisen kumppanuuden jatkoksi. Pieksämäki ja Varkaus ovat myös mukana musiikkipäivien konserteissa tulevana kesänä, mutta toistaiseksi vain tapahtumakohtaisina sponsoreina.

– Kasvamisen edellytys on osittain vahva ohjelmisto, mutta myös kiinteää rahoitusta pitää olla enemmän, leveämmät hartiat, sanoo musiikkipäivien taiteellinen johtaja Jan Hultin.

Juva on tehnyt pitkään yhteistyötä naapurikunnan juhlien kanssa. Yksin Juvan ei olisi mahdollista järjestää vastaavia huippuluokan tekijöiden konsertteja, kunnanjohtaja Mervi Simoska sanoo.

Yhteistyön pitkäjänteisyys on eduksi myös kunnan oman budjetoinnin ja matkailumarkkinoinnin kannalta, Simoska sanoo.

Sopimus tuo Juvalle tulevana kesänä kolme konserttia: päivien päätöskonsertin, lastentapahtuman ja nuorten solistilupausten konsertin Wehmaan kartanon teehuoneella. Sopimuksen arvo on 7500 euroa/vuosi.

Musiikkipäivien noin 230 000 euron kokonaisbudjetista julkista tukea on Jan Hultinin mukaan noin 70 000 euroa. Lipputulojen osuus on noin puolet ja loput on sponsorirahaa.

Ensi kesänä 40. kerran vietettävät musiikkipäivät pidetään 21.-30.7. Osa ohjelmistosta on julkistettu, muun muassa Apocalytica-yhtyeen esiintyminen U-Contin teollisuustiloissa 28.7. ja Tähdet, Tähdet -voittaja Pete Parkkosen show Varkaudessa.

Loput suunnitelluista 27 tapahtumasta varmistuvat parin viikon sisällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.