Juha Jylhäsalmi: "Pullukka Run juostaan ensi kesänäkin Kuopion Komediafestivaalin yhteydessä"

Koomikko Sami Hedbergin ideoima ja viime lauantaina ensimmäistä kertaa Kuopiossa järjestetty Pullukka Run -juoksutapahtuma järjestetään myös tulevana kesänä. Kuopion Komediafestivaalin festivaalijohtaja Juha Jylhäsalmi kertoo, että asiasta sovittiin Hedbergin kanssa puhelimessa sunnuntai-iltana.

– Sovimme, että Komediafestivaali ja Pullukka Run järjestetään jälleen samassa viikonvaihteessa. Juoksutapahtuma on muistaakseni lauantaina kesäkuun 10. päivänä, Jylhäsalmi sanoo.

– Nyt mukana oli 1 200 juoksijaa, joista yli puolet oli Savon ulkopuolelta. Kokonaisuudessaan tapahtuma meni hyvin, vaikka ensi kerralle jäi parannettavaakin. Esimerkiksi juomapisteitä pitää vähän rukata, ja lahjakassit eivät saapuneet paikalle ajallaan.

Juoksutapahtuman iltatilaisuudet järjestettiin nyt Peräniemen kasinolla, mutta suosion vuoksi ensi kesänä paikkana on mahdollisesti joko Kuopion kaupunginteatteri tai Musiikkikeskus.

Komediafestivaali oli – tälläkin kertaa - loppuunmyyty, mikä tarkoittaa 4 200 myytyä lippua. Jylhäsalmi huomauttaa, että yhdeksän kertaa järjestetyn historian aikana liput on myyty loppuun kuudesti.

Silti festivaalijohtaja ei koe, että tapahtumalla olisi tarvetta laajentua.

– Parempia, että on naftisti lippuja kuin ylitarjontaa. Koomikotkin tykkäävät esiintyä täysille katsomoille.

Jylhäsalmi lohduttaa lipuitta jääneitä sillä, että esimerkiksi Ismo Leikola palaa vielä heinäkuun loppupuolella Kuopioon esiintymään.

Ensi vuonna Kuopion Komediafestivaali juhlii nykymuodossaan kymmenettä kertaansa. Jylhäsalmi lupailee tapahtumaan jotakin spesiaalia.

– Mutta se sisältö on vielä pohdinnassa. Ehkä juhlavuoden ympärille voisi tehdä jonkun yksittäisen klubin.

– Ensi vuonna tavoitteena on, että yhteistyökumppanien kautta saamme lippuja jakoon vähävaraisille perheille. Hyväntekeväisyyttä kokeiltiin jo pienessä mittakaavassa tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pullukka Run löi osallistujaennätyksensä Kuopiossa

Kuopiolaiset innostuivat Pullukka Runista