Juhani Suomen uusi kirja sivaltaa tuttuun tapaan

Kekkos-tutkijana tunnetuksi tullut professori Juhani Suomi on hankala ja sopeutumaton, ja hänellä on perusluterilainen suorittamisen tarve. Suomi myöntää oikeiksi nämä luonteenpiirteet uusimmassa kirjassaan Entä tähtein tällä puolen (Siltala). Eläkkeelläkin hän siirtää tarmonsa kirjoittamiseen. Hänen mielipiteensä ovat aina herättäneet tuntoja, useimmiten närkästystä.

Suomi antaa sanaisen säilänsä iskeä. Joistain kommenteista tulee selvästi esiin katkeruus. SDP:n presidenttiehdokaskisaan lähtenyt Paavo Lipponen onkin kutsunut häntä kaunakirjailijaksi.

Suomi ei juuri löydä hyvää sanottavaa presidenteistä Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen. Vaikka Halosestakin löytyy runsaasti arvostelemisen aihetta, Suomi kuitenkin paljastaa joka kerta äänestäneensä tätä presidentinvaaleissa. Ehkä kaikkien tylyimmän arvion saa Ahtisaari.

- Ajan myötä huomasin, että harmiton leppoisa ulkokuori kätki taakseen vahvasti omanarvontuntoisen ja samalla laiskanpulskean egon, jonka suurin mielenkiinto kohdistui omista taloudellisista eduista huolehtimiseen ja niiden maksimoimiseen, hän sivaltaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.