Juhlaviikoilla nähdään Brechtin kirjoittama ooppera

Bertolt Brecht palaa oopperalavoille, kun Helsingin juhlaviikoilla nähdään ensi viikonloppuna Brechtin kirjoittama ja Kurt Weillin säveltämä Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho. Yhteiskuntakriittisen oopperaparodian esittävät Avanti!-orkesteri, Uuden musiikin orkesteri UMO ja musiikkiteatteri Kapsäkki.

Soittajat tulevat molemmista orkestereista ja solistit Kapsäkista. Teoksen johtaa kapellimestari Dmitri Slobodeniuk ja ohjaa Lauri Maijala. Päärooleissa laulavat Helena Juntunen, Peter Nordman, Pekka Kuivalainen, Reetta Ristimäki ja Juha Kotilainen.

Idea Mahagonnyn tekemiseen syntyi UMO:n piirissä. Juhlaviikot tarttui asiaan, käynnisti yhteistuotannon ja värväsi mukaan myös sarjakuvapiirtäjä Ville Rannan, joka kommentoi teosta esitysten aikana piirroksillaan. Luvassa on hulvatonta menoa, hienoa musiikkia ja uudenlaista musiikkiteatteria.

Mahagonny on aikaisemmin nähty Suomessa muutaman kerran. Muualla Euroopassa teosta esitetään jatkuvasti, ensi näytäntökaudella muun muassa Antwerpenissä, Gentissä, Leipzigissa, Wienissä ja Moskovan Bolshoi-teatterissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.