Juice Leskinen kirjoitti libreton valmiiksi vuonna 2003 – nyt ooppera saa viimein ensi-iltansa Tampereella

Muusikko-kirjailija Juice Leskisen osatekemä Juoksuhautojen jälkeen -ooppera saa ensi-iltansa Tampereen tuomiokirkossa maanantaina 11.11. Ooppera pohjautuu Kalle Päätalon samannimiseen romaaniin, josta oopperan tekstin eli libreton on tehnyt Leskinen.

Oopperan esityspäivä on tuleva maanantai, jolloin Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta.

Teoksen solisteina ovat Inga Sulin, Leena Riihimäki, Jussi Lehtipuu ja Rauno Arvola. Esityksessä ovat mukana myös sekakuoro Tampereen laulu sekä kahdeksan soittajan kamariyhtye.

Tiedotteen mukaan oopperan ensiaskeleet otettiin vuonna 1997 heti Juoksuhautojen jälkeen -romaanin ilmestymisen jälkeen. Oopperan säveltäjä Vesa Haapaniemi ehdotti libreton tekijäksi Leskistä. Juice suostui ja työ alkoi.

Tiedotteen mukaan teos ei kuitenkaan syntynyt nopeasti, vaikka Leskinen oli Päätalon kirjojen ystävä:

– Säveltäjä Haapaniemi vieraili tasaiseen tahtiin Juicen kotona kyselemässä uusien tekstiliuskojen perään. "Se on täällä", oli Juicella tapana tokaista Haapaniemelle takaraivoaan läpsäyttäen, tiedotteessa kerrotaan.

42-sivuinen libretto valmistui vuonna 2003, kolme vuotta Päätalon kuoleman jälkeen. Myöskään Leskinen ei ennättänyt kuulla teosta, sillä hän kuoli vuonna 2006.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.