Juicen lastenkirjoista elokuva, Sorjonen tekee paluun valkokankaalle

Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -lastenkirjojen hahmoista on valmisteilla lastenelokuva. Teemu Nikin ohjaama Räkä ja Roiskis -niminen elokuva sai Suomen elokuvasäätiön tuotantotukea 850 000 euroa.

Ilja Rautsin, Teemu Nikki ja Jani Pösön käsikirjoittaman elokuvan synopsis kuuluu seuraavanlaisesti: "Tavallinen hiihtoloma muuttuu seikkailuksi, kun taivaalta alkaa sataa roskaa ja kaupungin kaikki reiät katoavat. Räkä ja Roiskis selvittävät mysteerin, ja siinä samalla pelastavat maailman imeytymästä mustaan aukkoon."

Juice Leskinen (1950–2006) kirjoitti 1990-luvulla kolme Räkä ja Roiskis -lastenkirjaa.

Kaikkiaan Suomen elokuvasäätiö jakoi kesäkuussa erilaisia tukia yli 8,7 miljoonaa euroa.

Myös Teemu Nikin ohjaama pitkä fiktioelokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia sai 100 000 euron tuotantotuen. Yhdeksän tuetun pitkän fiktion joukossa ovat myös muun muassa Vilja-Tuulia Huotarisen romaaniin perustuva Inari Niemen ohjaus Valoa valoa valoa, joka sai tuotantotukea 640 000 euroa sekä Mikko Myllylahden ohjaama, jo kansainvälistä huomiota saanut Metsurin tarina, joka sai tuotantotukea 705 000 euroa.

Saara Cantellin monivuotinen hanke Sisarukset sai tuotantotukea 550 000 euroa.

Kansainvälisiä vähemmistöyhteistuotantoja oli joukossa kolme.

Kehittämistukea myönnettiin kaikkiaan 46 hankkeelle. Suurimman eli 100 000 euron kehittämistuen sai Sorjonen-niminen rikoselokuva, joka pohjautuu samannimiseen Ylelle tuotettuun Nordic noir -televisiosarjaan. Elokuvan taustalla ovat samat tekijät kuin Sorjonen-sarjassa: käsikirjoittajat Miikko Oikkonen ja Antti Pesonen sekä ohjaaja Juuso Syrjä.

Näyttelijä Ville Virtanen palaa Sorjosen nahkoihin ja valmistautuu rooliin odotuksia täynnä.

– Toivon, että valkokankailla seikkailevat sekä tuttu Kari että Kari, jota ei ole vielä nähty, Virtanen kertoo tiedotteessa.

Sorjosen ensi-ilta on teattereissa syksyllä 2021.

Kehittämistukea saivat myös esimerkiksi Jalmari Finnen klassikkokirjoihin pohjaava Kiljuset!-elokuva sekä laulajasta kertova Kikka!-elokuva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kansainvälistä elokuvaa omin ehdoin ja omakustanteisesti – Suomalainen Saara Lamberg tekee uraa ohjaajana ja näyttelijänä Australiassa

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut – "Yksi suurimmista kautta aikojen"

Linda Huhtinen keräsi ihmisten muistoja Juicesta Toisinajattelija-sitaattikokoelmaan: "Mukana on murheellisiakin sitaatteja, sillä ei Juicekaan ollut vain nokkela ja hauska"

Kirja-arvio: Joonas Konstigin uutuus on varma valinta historian ystäville

Atomirotta on noussut kuudessa vuodessa keikkabändien ykkösketjuun – "Ominta reviiriä ovat pienet ja hikiset klubit", sanoo Rane Raitsikka

Levyarvio: Maqiano-niminen laite tuo uniikin elementin Kari Ikosen levylle

Levyarvio: Virpi RäisäsenTrasparente on osin huikeaa kuunneltavaa, mutta kokonaisuutta vaivaa epätasaisuus

Dekkari näyttää, miten suomalaiset yhdistettiin talvisodan jälkeen väkisin toisinajattelijat hiljentämällä

John Legend ja Chick Corea vahvistaneet esiintymisensä ensi vuoden Pori Jazzeilla

”Taiteen tulisi olla kaikkien ulottuvilla, eikä tapahtumien pitäisi rajoittua pääkaupunkiseudulle.”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.