Juokin Malja -kiertopalkinto annettiin tekijälleen

Pohjoissavolaiset pelimannit ojensivat tänä vuonna Juokin Maljan Eemil Vepsäläiselle. Puinen malja luovutettiin Vepsäläiselle Siilifolkin yhteydessä perjantai-iltana Siilinjärvellä

Mandoliinia ja haitaria soittava Vepsäläinen on ollut maakunnan näkyvimpiä pelimanneja jo vuosikymmenten ajan. Hän on toiminut myös Ylä-Savon pelimannien puheenjohtajana ja edustanut heitä Suomen kansanmusiikkiliiton hallituksessa.

Palkintoperusteissa muistutetaan, että taitava ja arvostettu mandoliinimies on myös taidokas soitinrakentaja. Mandoliinien ohessa hän on rakentanut myös viuluja, jouhikoita, kanteleita sekä kiertopalkintona olevan Juokin Maljan. Vepsäläinen on soittanut ja soittaa useissakin kokoonpanoissa.

Kansanmusiikkijuhlien kävijät ja sisäsavolaiset oppivat tuntemaan kesärautalampilaisen pelimannin aikaisemmin toimineen Lassi, Jussi ja yks Emppu -trion Emppuna.

Juokin Malja on saanut nimensä 1800- ja 1900-lukujen taitteessa eläneeltä sisäsavolaiselta valtapelimannilta Juokki Nousiaiselta. Viime vuonna maljan sai nuori vieremäläissyntyinen viulisti, musiikinopettaja ja savolaisen pelimanniperinteen tutkija Anna Janka-Murros.