Jussi Lähteen veijariromaani sijoittuu Kuopioon

Mediavaikuttajana tunnettu Jussi Lähde julkaisee Kuopioon sijoittuvan esikoisromaaninsa syyskuun puolivälissä. Känsä tietää -nimisen kirjan pääosassa on kuopiolainen jätelogistikko Tapio Känsä.

- Se on tarina suhteellisen tavallisesta suomalaisesta miehestä, josta kummallisten mediasattumusten kautta tulee kansanedustajaehdokas. Kyseessä on puhdasverinen suomalainen veijaritarina, Lähde kertoo.

Lähde sai kimmokkeen kaunokirjan kirjoittamiseen viime syksynä, kun hän alkoi aavistella, että Siilinjärveltä lähtöisin oleva kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vaihtaa vaalipiiriä.

- Kirjassani on mukana kokoomuksen puheenjohtaja Jouni Pinjanen, joka on Savosta kotoisin. Hän lähtee etelän vaalipiiriin, ja tämä avaa mahdollisuuden uusille ja yllättäville ehdokkaille menestyä vaaleissa.

Lähteen kirjan tapahtumien ja henkilöiden yhtymäkohdat todellisuuteen jäävät - savolaisittain - lukijan vastuulle. Kuopion maisemat sopivat Lähteen mielestä täydellisesti veijarikertomukseen.

- Tarina sijoittuu Kuopioon siitäkin syystä, että satakuntalaista veijaritarinaa ei juuri tunneta. Kyllä siihen tarvitaan savolaista. Kuopiossa on veijaritarinalle keskeiset kohtaamispaikat kuten tori, kauppahalli ja klassiset vanhat ravintolat.

Lähteen esikoisromaanin julkaisee Paasilinna-kustantamo.

Lähde on tullut tutuksi monista mediayhteyksistä. Hän toimi Martti Ahtisaaren presidenttivaalikampanjan viestintätuottajana ja myöhemmin presidentinkanslian lehdistövastaavana.

Kuopiolaiset muistavat Lähteen nimen kaupungin kiistellyn logon yhteydestä. Hän oli mukana mainostoimistossa, joka suunnitteli Kuopion tunnuskuvan, jota on irvailtu sittemmin kaskinauriiksi ja emännän takapuoleksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.