Kaavi Blues hiljenee, Ruukki Roots aloittaa

Perinteinen Kaavi Blues -tapahtuma on tullut tiensä päähän. Tapahtumaa ei järjestetä enää ensi kesänä.

Kaavi Blues kaikui pienessä kunnassa 11 kertaa ennen lopettamispäätöstä. Tapahtuman voimahahmona hääri Ville Haatanen.

Koillis-Savo ei kuitenkaan jää ilman festivaalia, vaan Kaavi Bluesin paikkaajaksi ja tietyllä tavalla jatkajaksi tulee Juankosken Ruukki Roots -tapahtuma. Haatanen on Kaavi Blues ry:n kautta puuhamiehenä myös Ruukki Rootsissa. Järjestelyissä ovat mukana myös Juankosken kulttuurihistoriallinen seura ja hotelli-ravintola Ruukin kievari.

– Ruukki Roots on sisätapahtuma, johon voi ehkä liittyä jotain pientä ulkoilmaviihdettäkin. Kaavi Bluesin järjestäminen osoittautui liian isotöiseksi. Säästämme paljon työtunteja, kun nyt ei tarvitse rakentaa infraa alusta alkaen, Haatanen selvittää.

Juankoskella kesäkuun toisena viikonloppuna järjestettävän tapahtuman pääesiintyjä on hollantilainen Hein Meijer eli Little Boogie Boy.

Ruukki Roots pidetään Ruukin kievarissa. Kotimainen kärkiesiintyjä Ruukki Rootsissa on White Knuckles Trio. Kuopiolainen Brother Andy Liukko esiintyy The Night Trainin solistina.

– Lauantaina on kolme bändiä. Perjantain ohjelma on vielä avoin. Se selvinnee vasta ensi vuoden puolella, Haatanen valottaa.

– Palaamme tietyllä tavalla juurillemme eli keskitymme ohjelmaan, Haatanen lisää.