Kajaanin runoviikolla tarjontaa Palefacesta Minimiin

Kuopiolaisen tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto Yksin Berliinissä nähdään myös ensi kesänä Kajaanin runoviikolla. Mikko Roihan dramatisoima ja ohjaama teos perustuu Hans Falladan romaaniin vuodelta 1946. Uudempaa yhteiskunnallista kulmaa runoviikolla tarjoaa rap-tähti Paleface.

Suven runoilija 2017 on Henriikka Tavi (syntynyt 1978). Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto on valmistelemassa perinteistä monologiesitystä Suven runoilijan teksteistä.

Itsenäisyyden juhlavuonna ohjelmassa korostuvatkin sekä historia että eteenpäin katsominen.

– Kainuussa kansa on kulkenut aina. Tämä kansa on ylittänyt kulttuurisia rajoja jo paljon ennen muuatta piirilääkäri Lönnrotia, taiteellinen johtaja Reimaluoto tiivistää tiedotteessa.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.