Kangasniemen laulukilpailujen voitto helsinkiläiselle baritonille

Kangasniemen laulukilpailujen voittaja on baritoni Joonas Asikainen Helsingistä. Palkinnoksi hän sai 6 000 euroa. Kilpailujen finaali käytiin sunnuntaina.

Kilpailussa toiseksi sijoittui helsinkiläinen sopraano Saara Kiiveri. Hänen palkintonsa oli 3 500 euroa.

Viidensadan euron tunnustuspalkinto annettiin tenori Jarno Lehtolalle, basso Erik Rousille, baritoni Samuli Takkulalle ja baritoni Samuli Taskiselle.

Finaalissa kilpailijoiden oli esitettävä muun muassa yksi Jean Sibeliuksen laulu ja yksi ooppera-aaria.

Tuomariston puheenjohtajana toimi kapellimestari Mikko Franck. Muut tuomariston jäsenet olivat professori Irina Gavrilovici, Suomen Kansallisoopperan taiteellinen suunnittelupäällikkö Rilla Kyykkä, oopperalaulaja Seppo Ruohonen, pianisti Ilmo Ranta ja oopperalaulaja Airi Tokola.

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.