Katri Helenan elämästä näytelmä Kuopion kesäteatteriin

Kuopion kesäteatterissa esitetään ensi kesänä Katri Helenan elämää käsittelevä uutuusmusiikkinäytelmä Katri Helena -Laulajatyttö. Se on Katri Helenan omien tarinoiden pohjalta rakennettu musiikkinäytelmä, joka kertoo taiteilijan maailmasta ja siitä, millainen vaikutus hänellä on ollut suomalaisiin.

Näytelmän käsikirjoittajakolmikko on Johanna Keinänen - Sami Kojonen - Kimmo Virtanen. Musiikkinäytelmän ohjaa Kimmo Virtanen, koreografiasta vastaa Timo Saari ja pukusuunnittelusta Riikkamaria Korhonen.

Uusimmat

Kulttuuri

Jorma Uotinen luovutti symbolisen vallanvaihdon merkin uudelle Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin johtajalle

"Ei elämällä ole mitään erityistä merkitystä. Elämä täytyy elää", sanoo Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin jättävä Jorma Uotinen

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.