Kaupunki antoi tunnustus sarjakuva- ja tanssitaiteelle

Iisalmen kaupunki myöntää tänä vuonna kulttuurin tunnustuspalkinnot kansantanssiohjaaja Markku Ryynäselle ja sarjakuvataiteilija Petteri Tikkaselle.

Iisalmelaiselle yhdistykselle tai henkilölle tarkoitettu palkinto jaettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Ehdotuksia palkinnonsaajaksi tuli yhteensä 37 kappaletta. Palkinnot ovat tänä vuonna suuruudeltaan tuhat euroa.

Kulttuurilautakunnan mukaan Tikkanen on elävöittänyt Iisalmen kulttuurielämää muun muassa olemalla mukana Humu-klubin järjestämisessä. Lisäksi hänen taiteensa on ilahduttanut muun muassa kirjastossa ja kirjastoautossa. Tikkanen on palkittu muun muassa vuonna 2010 Sarjakuva-Finlandialla, ja hänet tunnetaan performanssihahmo Black Peideristä.

Ryynänen on puolestaan edistänyt usean vuosikymmenen ajan Iisalmen tanssikulttuuria. Hän tuotti AUNO-tanssitapahtumia Iisalmessa 1994, 1996 ja 2004 ja on ollut mukana Talvipäivien ja Maakuntajuhlien tekemisessä. Lisäksi hän on toiminut tanssin edistämiseen liittyvissä, alueellisissa luottamustehtävissä.

Palkinnot jaetaan kaupungin järjestämässä, kaikille avoimessa itsenäisyyspäivän juhlassa 6. joulukuuta kello 12 kulttuurikeskuksella.