Kaupunki antoi tunnustus sarjakuva- ja tanssitaiteelle

Iisalmen kaupunki myöntää tänä vuonna kulttuurin tunnustuspalkinnot kansantanssiohjaaja Markku Ryynäselle ja sarjakuvataiteilija Petteri Tikkaselle.

Iisalmelaiselle yhdistykselle tai henkilölle tarkoitettu palkinto jaettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Ehdotuksia palkinnonsaajaksi tuli yhteensä 37 kappaletta. Palkinnot ovat tänä vuonna suuruudeltaan tuhat euroa.

Kulttuurilautakunnan mukaan Tikkanen on elävöittänyt Iisalmen kulttuurielämää muun muassa olemalla mukana Humu-klubin järjestämisessä. Lisäksi hänen taiteensa on ilahduttanut muun muassa kirjastossa ja kirjastoautossa. Tikkanen on palkittu muun muassa vuonna 2010 Sarjakuva-Finlandialla, ja hänet tunnetaan performanssihahmo Black Peideristä.

Ryynänen on puolestaan edistänyt usean vuosikymmenen ajan Iisalmen tanssikulttuuria. Hän tuotti AUNO-tanssitapahtumia Iisalmessa 1994, 1996 ja 2004 ja on ollut mukana Talvipäivien ja Maakuntajuhlien tekemisessä. Lisäksi hän on toiminut tanssin edistämiseen liittyvissä, alueellisissa luottamustehtävissä.

Palkinnot jaetaan kaupungin järjestämässä, kaikille avoimessa itsenäisyyspäivän juhlassa 6. joulukuuta kello 12 kulttuurikeskuksella.

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.