Kaurismäen elokuva on ennakkosuosikki Kultaisen karhun voittajaksi

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen elokuva Toivon tuolla puolen on ennakkosuosikki Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinnon voittajaksi. Elokuvajuhlat huipentuvat palkintogaalaan tänä iltana.

Kaurismäen elokuva kilpailee pääpalkinnosta Kultaisesta karhusta 17 muun elokuvan kanssa. Elokuva kertoo suomalaisen kauppamatkustajan ja syyrialaisen pakolaisen polkujen risteämisestä. Se on saanut ylistäviä arvioita muun muassa saksalaisessa ja brittiläisessä mediassa.

Toinen ennakkosuosikki on chileläisen Sebastian Lelion ohjaama A Fantastic Woman, jonka päähenkilö on transsukupuolinen yökerholaulaja. Brittilehti Guardian antoi elokuvalle viisi tähteä ja povasi, että sen pääosan esittäjästä Daniela Vegasta voi tulla ensimmäinen transsukupuolinen näyttelijä, joka voittaa merkittävän näyttelijäpalkinnon.

Kultaisen karhun voittajan valitsee seitsenjäseninen raati, jota johtaa tänä vuonna hollantilainen elokuvaohjaaja Paul Verhoeven. Viime vuonna Berliinin elokuvajuhlilla voitti pakolaiskriisistä kertova dokumenttielokuva Fuocoammare - tuli merellä, joka sijoittuu italialaiselle Lampedusan saarelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.