Kiinnostaako ukulele? Nyt sellaisen saa lainaa kirjastolta

Kirjastosta on jo pitkään voinut lainata eri soitinten soitonoppaita esimerkiksi kirjoina, nuotteina ja levyinä. Nyt musiikkiharrastuksen tueksi on tarjolla myös oikeita soittimia – ja ihan ilmaiseksi. Kuopion pääkirjaston musiikkiosaston valikoimassa on kaikkiaan 25 ukulelea ja 2 guitalelea.

Ukulelet valikoituivat lainattavaksi soittimeksi, koska ukulelen soitonoppaiden kysyntä kirjastossa on ollut viime vuosina kova. Ukulelen suosion syynä on kirjaston arvion mukaan sen helppous.

Toinen lainattava soitin kirjaston valikoimissa on guitalele, joka on kitaran ja ukulelen ”sekoitus”. Kyseessä on ukulelen kokoinen kielisoitin, jossa on kuitenkin kuusi kieltä niin kuin kitarassa.

Lisäksi pääkirjaston musiikinkuunteluhuoneeseen on hankittu kaksi klassista kitaraa. Musiikkihuoneessa on asiakkaiden käytössä myös digitaalipiano. Harjoitteluajan musiikkihuoneeseen voi varata kirjastokortilla.

Yksi asiakas voi lainata kerrallaan yhden soittimen, mukaan kuuluu soittimen lisäksi kantopussi ja viritysmittari. Soittimen laina-aika on kaksi viikkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.