Kiinnostaako ukulele? Nyt sellaisen saa lainaa kirjastolta

Kirjastosta on jo pitkään voinut lainata eri soitinten soitonoppaita esimerkiksi kirjoina, nuotteina ja levyinä. Nyt musiikkiharrastuksen tueksi on tarjolla myös oikeita soittimia – ja ihan ilmaiseksi. Kuopion pääkirjaston musiikkiosaston valikoimassa on kaikkiaan 25 ukulelea ja 2 guitalelea.

Ukulelet valikoituivat lainattavaksi soittimeksi, koska ukulelen soitonoppaiden kysyntä kirjastossa on ollut viime vuosina kova. Ukulelen suosion syynä on kirjaston arvion mukaan sen helppous.

Toinen lainattava soitin kirjaston valikoimissa on guitalele, joka on kitaran ja ukulelen ”sekoitus”. Kyseessä on ukulelen kokoinen kielisoitin, jossa on kuitenkin kuusi kieltä niin kuin kitarassa.

Lisäksi pääkirjaston musiikinkuunteluhuoneeseen on hankittu kaksi klassista kitaraa. Musiikkihuoneessa on asiakkaiden käytössä myös digitaalipiano. Harjoitteluajan musiikkihuoneeseen voi varata kirjastokortilla.

Yksi asiakas voi lainata kerrallaan yhden soittimen, mukaan kuuluu soittimen lisäksi kantopussi ja viritysmittari. Soittimen laina-aika on kaksi viikkoa.

Uusimmat

Kulttuuri

Jorma Uotinen luovutti symbolisen vallanvaihdon merkin uudelle Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin johtajalle

"Ei elämällä ole mitään erityistä merkitystä. Elämä täytyy elää", sanoo Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin jättävä Jorma Uotinen

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.