Kiinnostus kulttuurin verkkosisältöjä kohtaan kasvoi huhtikuussa

Koronavirusepidemia on saanut ihmiset internetin kulttuuri- ja tiedeaarteiden ääreen. Valtakunnallisen hakupalvelun Finna.fi:n, josta löytyy esimerkiksi museoiden ja säätiöiden kokoelmia, kävijämäärät kasvoivat huhtikuussa reippaasti. Huhtikuussa vierailuja oli reilut 250 000. Kasvua tavanomaiseen aikaan oli 23 prosenttia.

– Monet aineistoja Finnaan tuovista arkistoista, kirjastoista ja museoista ovat kertoneet digitaalisten aineistojen kysynnän kasvusta. Poikkeustilanne on tuonut esiin, miten suuri merkitys kulttuuri- ja tiedeorganisaatioiden työllä on yhteiskunnalle, sanoo johtava palvelusuunnittelija Maria Virtanen Kansalliskirjastosta tiedotteessa.

Finna.fi-palvelun tarjoamat kokoelmat ovat myös lisääntyneet viime aikoina. Esimerkiksi Helsingin taidemuseo on avannut yli 1 400 teoksen verkkoaineiston, Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut lähes 400 valokuvaa kirjailija, seikkailija ja taidehistorioitsija Göran Schildtin (1917–2019) arkistosta ja Ilmailumuseo on lisännyt kokoelmaansa 600 valokuvaa lentomatkustamisen historiasta 1950- ja 1960-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.