Kino Kuvakukko jouduttiin sulkemaan toistaiseksi

Kuopion kaupungin omistama Kino Kuvakukko on toistaiseksi pois käytöstä. Kuvakukon elokuvatoiminnan ohjaaja Paul Staufenbiel kertoo, että Kuvakukon ilmanvaihtolaitteissa ilmeni vikaa kaksi viikkoa sitten. Teatteri suljetaan tänään keskiviikkoiltana.

– Kyseessä on vain laakerivika toisessa moottorissa ja toinen moottori on jumissa. Samalla korjataan uuteen uskoon koko ilmanvaihtolaitteisto, Staufenbiel sanoo.

Tiloja ei toistaiseksi voi käyttää, sillä ilmanvaihtoa ei voida käyttää ennen korjausta, ja korjaukset puolestaan vaativat suunnittelua. Kaupunki lupaa tiedottaa korjausaikataulusta ja toimenpiteistä tarkemmin helmikuun puoliväliin mennessä.

Staufenbielin mukaan on todennäköistä, että elokuvateatteri on kiinni koko helmikuun ajan mutta ainakin helmikuun puoliväliin saakka.

– Näillä näkymin esitystauko on niin lyhyt, että korvaavia tiloja ei kannata alkaa etsiä. On iso työ siirtää esitystoiminta jonnekin muualle.

Pistetalot-dokumentti torstaina siirtyy kuitenkin esitettäväksi Hotelli Puijonsarveen. Neøvin levynjulkaiskonsertti 1. helmikuuta siirtyy puolestaan ohjelmaravintola Maximiin.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.