Kino Kuvakukko jouduttiin sulkemaan toistaiseksi

Kuopion kaupungin omistama Kino Kuvakukko on toistaiseksi pois käytöstä. Kuvakukon elokuvatoiminnan ohjaaja Paul Staufenbiel kertoo, että Kuvakukon ilmanvaihtolaitteissa ilmeni vikaa kaksi viikkoa sitten. Teatteri suljetaan tänään keskiviikkoiltana.

– Kyseessä on vain laakerivika toisessa moottorissa ja toinen moottori on jumissa. Samalla korjataan uuteen uskoon koko ilmanvaihtolaitteisto, Staufenbiel sanoo.

Tiloja ei toistaiseksi voi käyttää, sillä ilmanvaihtoa ei voida käyttää ennen korjausta, ja korjaukset puolestaan vaativat suunnittelua. Kaupunki lupaa tiedottaa korjausaikataulusta ja toimenpiteistä tarkemmin helmikuun puoliväliin mennessä.

Staufenbielin mukaan on todennäköistä, että elokuvateatteri on kiinni koko helmikuun ajan mutta ainakin helmikuun puoliväliin saakka.

– Näillä näkymin esitystauko on niin lyhyt, että korvaavia tiloja ei kannata alkaa etsiä. On iso työ siirtää esitystoiminta jonnekin muualle.

Pistetalot-dokumentti torstaina siirtyy kuitenkin esitettäväksi Hotelli Puijonsarveen. Neøvin levynjulkaiskonsertti 1. helmikuuta siirtyy puolestaan ohjelmaravintola Maximiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

"Suomi on metsien maa, vihreän kullan maa, eikä metsätöistä ole runoja!", ihmettelee Heikki Turunen – runokokoelma nostaa esiin kirjailijan herkän puolen

Booker-palkinto poikkeuksellisesti kahdelle kirjailijalle – voittajina Atwood ja Evaristo

Arvio: Näillä Heli Laaksosen runoilla voit pelastaa päiväsi

Selkeä ja toiminnallinen musikaali luottaa näyttelijäsuorituksiin

Muumilaakso-sarja palkittiin Cannesissa parhaana lasten animaatiosarjana

Ruotsin Oscar-ehdokas on väkevä georgialainen homotarina – tekijät saivat tappouhkauksia, kuvauspaikoille palkattiin vartijoita

Booker-palkinnon saajan nimi paljastetaan tänään

Kirja-arvio: Kersti Juva tarjoaa mielenkiintoisia havaintoja kielestä ja sen vivahteista

Kirja-arvio: Tarinoiva kirja kokoaa valokuvat Eppu Normaalin yhteistyöstä valokuvaaja Harri Hinkan kanssa

Levyarvio: Nick Caven uusin Ghosteen-levy käsittelee leimallisesti Arthur-pojan kuolemaa, mutta tarjoaa empatiaa myös muille

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.