Kirjailija Lassi Nummi saa nimikkoseuran

Kirjailija Lassi Nummi saa nimikkoseuran. Se perustetaan kirjailijan koulukaupungissa Kuopiossa helmikuun alussa.

Nummi on saanut tunnustusta koulukaupungiltaan aiemminkin. Vuonna 1990 hän sai Kuopion kaupungin myöntämän Savonia-kirjallisuuspalkinnon.

Valtakunnallinen kirjallisuusyhdistys Suomen sana ja Kuopion kaupunginkirjasto järjestävät seuran perustamisseminaarin.

Perustajien mielestä yhdistykset ja vapaa kansalaistoiminta ovat nykyisessä kulttuuritilanteessa entistä tärkeämpiä. Suomen kouluissa opetetaan kirjallisuutta tunneissa mitattuna poikkeuksellisen vähän, mutta suomalaiset arvostavat kirjallisuutta ja haluavat pitää sitä esillä.

Seuran perustamistilaisuudessa 2. helmikuuta esiintyvät muun muassa opetusneuvos, filosofian tohtori Anna-Liisa Alanko ja Suomen Sanan puheenjohtaja, dosentti Katriina Kajannes.

Lassi Nummen (s.1928) ura on jatkunut lähes 60 vuotta. Paitsi luovana kirjailijana, esseistinä ja lehtikirjoittajana, hän on vaikuttanut muun muassa Suomen kirjailijaliitossa ja PEN-klubissa. Nummi osallistui Raamatunkäännöskomitean työhön vuosina 1973-1990.

Nummi aloitti varhain kirjoittajan uran. Vuonna 1949 hän julkaisi kaksi runokokoelmaa ja proosateoksen Maisema, jota nuoret modernistit tervehtivät avantgardistina saavutuksena. Alkuvuosien proosakokeiluiden jälkeen Nummi on keskittynyt lyriikkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.