Kirjailija ja kulttuurikeskus Villa Karon perustaja Juha Vakkuri on kuollut

Kirjailija Juha Vakkuri on kuollut. Hän menehtyi perjantaina vaikean sairauden seurauksena, kertoo kustannusyhtiö Like Kustannus Oy.

Vakkuri (s. 1946) kirjoitti pitkän uransa aikana romaaneja, näytelmiä, runoteoksia ja dokumenttiohjelmia. Hänet tunnetaan myös Beninissä sijaitsevan suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen Villa Karon perustajana.

Vakkuri toimi YK:n kehitysohjelman UNDP:n palveluksessa Afrikassa ja New Yorkissa ja ehti työskennellä sekä MTV:n palveluksessa että Yleisradiossa ohjelmapäällikkönä.

Vuodesta 1974 lähtien hän teki useita raportointimatkoja Afrikkaan ja kävi vuosien mittaan lähes kaikissa Afrikan maissa. Hän sai valtion elokuvapalkinnon televisioesseestään Afrikka, Tarzan ja minä (1978) sekä kirjallisuuden Suomi-palkinnon romaanistaan Sirkuksen sydän (WSOY, 1997).

Vakkurin viimeisin kirja on syksyllä 2017 ilmestynyt romaani Mannerheim ja saksalainen suudelma. Muita hänen teoksiaan ovat muun muassa tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saanut Afrikka-trilogia Afrikan poikki (2009), Afrikan ympäri (2012) ja Afrikan sydämeen (2014) sekä omaelämäkerta Olkilinna – Elämää kolmella mantereella (2016).

Villa Karon Vakkuri avasi vuonna 2000 sen jälkeen, kun hänen Karo-poikansa menehtyi teini-ikäisenä syöpään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.