Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummeruksen

Äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummerus Kustannuksen, Storytel kertoo tiedotteessa.

Yrityskaupan jälkeen Gummerus jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Storyteliä nykyisen toimitusjohtajan Anna Baijarsin alaisuudessa.

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen kolmanneksi suurin kustantamo. Gummerus julkaisee vuosittain yhteensä noin 200 kotimaista ja käännettyä kirjaa. Gummeruksen kirjailijoihin kuuluvat muun muassa Minna Rytisalo, Selja Anhava, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala ja Jussi Adler-Olsen.

–  Yritysosto kertoo Storytelin halusta investoida sisältöihin ja digitalisaatioon suomalaisella kirjamarkkinalla, sanoo Storytelin pääjohtaja Jonas Tellander.

Baijarsin mukaan Gummerus saa uuden omistajan myötä lisää voimia kirjailijoiden työn tukemiseen ja kunnianhimoiseen julkaisutoimintaan.

–  Kustantajana meidän tehtävämme on löytää parhaat keinot kirjailijan ja lukijan kohtaamisen varmistamiseksi. Storytelilla on sellaista digitaalista osaamista ja näkemystä, joka tukee tavoitteitamme, Baijars sanoo.

Gummerus-kustantamolla on runsaat 20 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 7,6 miljoonaa euroa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa kerrota julkisuuteen. Kaupan odotetaan toteutuvan syyskuun lopussa.

Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. Se toimii 18 maassa eri puolilla maailmaa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Arvio: Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa -vaellusromaani tuo historian suuret linjat koskettavan lähelle

Eino Kalima -ohjaajapalkinto myönnettiin Anne Rautiaiselle

Keikat menivät jäihin, mutta soololevy on viimeistelyä vaille valmis

Kun aalto löi rantaan muoviröykkiön, Sami Yaffa sai idean ensimmäisen sarjakuvansa teemaan – sen jälkeen edessä olikin puolentoista vuoden puurtaminen: "Hirveä duuni tässä oli"

Kirja-arvio: Kari Hotakaisen uutuus on kitkerä ja katkera – siis juuri sellainen teos, jonka tämä aika ansaitsee

Camilla Grebe sai parhaan pohjoismaisen rikosromaanin Lasiavain-palkinnon jo toistamiseen

Kirja-arvio: Neljä viidestä lapsesta on sitkeä voikukka, ja yksi viidestä orkidea, joka on herkempi niin hyvässä kuin pahassakin, kertoo uusi kirja

Luonnon seuraaminen kiinnostaa suomalaisia myös näytöltä – sääksikamera keräsi liki neljä miljoona katsomiskertaa ja kiilasi selvästi Norppaliven ohi

Samu Haberin elämäkerta julkaistaan lokakuussa

Pienessä korttelissa sijaitsee Tallinnan kulttuurin sydän – Telliskivi voitti New Yorkin, kun Fotografiska avasi ensimmäisen sivumuseonsa Tallinnaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.