Komediafestivaali tekemässä historiaa: "Voi olla, että liput loppuvat"

Kuopion Komediafestivaalin ennakkolipunmyynti on ollut historiallisen vilkasta. Kun tapahtuman alkuun on viikko, on esityksiin jäljellä enää noin 500 lippua. Lippuja on myyty jo noin 3700 kappaletta.

- Ennakkomyynti on ollut kovinta, mitä minun aikanani on koskaan ollut. Puskaradio on toiminut, festivaalijohtaja Juha Jylhäsalmi kertoo.

Mikäli liput myydään loppuun ennakkoon, tekee tapahtuma historiaa. Komediafestivaalin liput on myyty useana vuotena loppuun, mutta ei kertaakaan ennakkoon.

- Aiempina vuosina esitysviikolla on myyty parhaimmillaan yli tuhat lippua, ja oveltakin niitä on vielä saanut. Nyt voi olla, että liput loppuvat tämän viikonlopun aikana, Jylhäsalmi arvioi.

Kestosuosikit pitävät pintansa Komediafestivaalilla tänäkin vuonna. Ismo Leikolan Glorian keikan 80 lippua myytiin loppuun alle kahdessa päivässä. Myös Sami Hedberg on yleisön mieleen.

Jylhäsalmen mukaan joka vuosi on havaittavissa sama trendi: ulkomaalaisten esiintyjien liput myyvät ennakkoon huonosti. Ulkomaalaiset koomikot ovat huonosti tunnettuja Suomessa, vaikka tekevät kovaa uraa kansainvälisesti.

- Esimerkiksi tanskalaisen Sofie Hagenin aksentti on sellainen, että sitä kyllä ymmärtää pohjoissavolainenkin, Jylhäsalmi rohkaisee.

Kuopion Komediafestivaali järjestetään 9.-12. kesäkuuta.

Juttua korjattu klo 19:55: Komediafestivaalille on myyty lippuja 3700 kappaletta, eikä 4200 kuten jutussa aiemmin luki. 4200 on Komediafestivaalin kokonaiskapasiteetti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.