Kommando aloittaa taidekeskustelujen sarjan

Tauon jälkeen aktivoitunut Kuopion kaupunginteatterin Kommando-ryhmä aloittaa kevätkautensa taiteellisten keskustelujen sarjalla. Keskusteluihin osallistuu eri alojen taiteilijoita.

Ensimmäisessä osassa sunnuntaina 15. helmikuuta tanssija ja live art -taiteilija Johanna Tuukkanen, kirjailija Jouni Tossavainen ja näyttelijä Antti Launonen keskustelevat teemasta luomisen tuskaa ja riemua. Tuukkanen, Tossavainen ja Launonen pohtivat muun muassa sitä, mikä taiteilijuudessa tuottaa nautintoa, millaisia eri taiteiden luovat prosessit ovat ja millaisia vastuksia taiteilijat kohtaavat.

Tilaisuus alkaa kaupunginteatterin ylälämpiössä kello 12.30 ja se on ilmainen. Puheenvuoroja jakaa näyttelijä ja Kommando-ryhmän johtaja Virpi Rautsiala.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.