Kommentti: Ysäri vetää, mutta kohta tulee nollari – katso soittolista artisteista, joita et tiennyt kaipaavasi

Viikonloppuna järjestettävät Iisalmen Oluset nojaavat vahvasti 90-luvun nostalgiaan – piti Martin ”E-Type” Eriksson siitä tai ei.

Aiemmin geneerisenä kesäfestivaalina tunnetulle tapahtumalle vaihto ysäriin on ollut jättipotti. Viime kesänä ensi kertaa kokeiltu teema puhalsi Olusiin henkeä, joka siltä oli puuttunut vuosia.

Esimerkiksi saksalaisen DJ Sashin viime kesän keikka muistetaan Iisalmessa pitkään. DJ:n julkaisema video Olusten lavalta keräsi Ibiza-henkisyydessään Ylä-Savossa runsaasti ihmettelevää huomiota.

Katso DJ Sashin Facebookissa julkaisema video Iisalmen keikalta tästä.

On oletettavaa, että nuoruuteensa kaipaavat nelikymppiset täyttävät Luuniemen juhlakentän sankoin joukoin tälläkin kertaa. Ysäribuumi ei ole vieläkään vaihtunut 00-luvun buumiin – vaikka merkkejä muutoksesta on enemmän kuin koskaan.

Provinssin pääesiintyjä Limp Bizkit houkutteli ”nollarin” nuoria tapahtumaan ennätysyleisöksi asti. Pikku G on tehnyt paluun, Bomfunk MC’s samaten. Darude raijattiin peräti Euroviisuihin.

Pidän nollaribuumin nousua väistämättömänä. Pelissä alkaa olla liikaa rahaa.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi The Crashin ja Indican yhteiskiertue? Minä väitän, että se myisi.

Ohessa on soittolista 00-luvun artisteista, joiden paluuta pidän todennäköisenä nostalgian nimissä. Jos olet nollarinuori, kuuntele ja nauti!

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jumputijumputijumputi! Legendaarinen ysäriartisti vetää keikan Savossa: "Niin kauan kuin keikkoja riittää, tuskin teen uusia biisejä"