Kortekankaan kantaesitys Naantalin Musiikkijuhlille

Olli Kortekankaan kantaatin kantaesitys avaa Naantalin Musiikkijuhlat ensi kesänä. De virtute in virtutem pohjaa pyhiinvaellusaiheeseen ja Naantalin historiaan.

Musiikkijuhlilla on tarjolla 29 konserttia 7.-19. kesäkuuta. Yökonsertit pidetään Naantalin kirkossa ja Raision kirkossa. Raisiossa Jukka Perko, Teemu Viinikainen sekä Jarmo Saari esittävät virsiä jazzillisesti.

Orkesterivieraat ovat tänä vuonna Sinfonia Lahti sekä Avanti!. Okko Kamu johtaa lahtelaisia ja Krzysztof Penderecki Avanti!:a.

Mezzosopraano Monica Groop viettää lied-illan. Hän pitää myös konsertin presidentin kesäasunnon Kultarannan puistikossa.

Jaakko Kuusiston komediallinen makuukamariooppera Anu ja Juho Hostikan esittämänä kuullaan myös. Juhlien jatkot vietetään 21. päivä Utön majakkasaarella kahdella konsertilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.