Kotiseutumuseot avoinna loppiaisviikonloppuna

Museot eri puolilla maata juhlivat satavuotiasta Suomea loppiaisviikonloppuna. Mukana tempauksessa on kaikkiaan yli 150 museota, monet niistä sellaisia, jotka ovat tavallisesti avoinna vain kesäisin tai tilauksesta.

Nilsiän museo on avoinna perjantaina 6.1. klo 9–14. Siellä esillä on Suomi 100 -teemaan liittyvä kuvakooste ja tarjolla kahvia.

Leppävirran kotiseutumuseo avaa ovensa lauantaina 7.1. klo 11–15. Sielläkin kahvitellaan ja kerätään kahvitteluun liittyviä muistoja ja tarinoita. Mukaan voi ottaa oman, muistorikkaan kahvikupin.

Pöljän kotiseutumuseo Siilinjärvellä täydentää viikonlopun tapahtumatarjonnan sunnuntaina 8.1. klo 14–16. Kotiseututalossa katsotaan H. Wirsun tekemä Siilinjärven pitäjänelokuva vuodelta 1957. Tarjolla on kahvia, perinteistä lettipullaa ja huuliharppumusiikkia.

Listaus valtakunnallisen museoviikonlopun kaikista tapahtumista löytyy Museo100-verkkosivuilta. Museoissa pidetään kahvitarjoiluiden ohella työpajoja, konsertteja ja muita tempauksia. Esimerkiksi Varkauden museossa on sunnuntaina 8.1. ilmainen draamaopastus Varkauden iloinen 50-luku -näyttelyyn.

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.