Kotiseutumuseot avoinna loppiaisviikonloppuna

Museot eri puolilla maata juhlivat satavuotiasta Suomea loppiaisviikonloppuna. Mukana tempauksessa on kaikkiaan yli 150 museota, monet niistä sellaisia, jotka ovat tavallisesti avoinna vain kesäisin tai tilauksesta.

Nilsiän museo on avoinna perjantaina 6.1. klo 9–14. Siellä esillä on Suomi 100 -teemaan liittyvä kuvakooste ja tarjolla kahvia.

Leppävirran kotiseutumuseo avaa ovensa lauantaina 7.1. klo 11–15. Sielläkin kahvitellaan ja kerätään kahvitteluun liittyviä muistoja ja tarinoita. Mukaan voi ottaa oman, muistorikkaan kahvikupin.

Pöljän kotiseutumuseo Siilinjärvellä täydentää viikonlopun tapahtumatarjonnan sunnuntaina 8.1. klo 14–16. Kotiseututalossa katsotaan H. Wirsun tekemä Siilinjärven pitäjänelokuva vuodelta 1957. Tarjolla on kahvia, perinteistä lettipullaa ja huuliharppumusiikkia.

Listaus valtakunnallisen museoviikonlopun kaikista tapahtumista löytyy Museo100-verkkosivuilta. Museoissa pidetään kahvitarjoiluiden ohella työpajoja, konsertteja ja muita tempauksia. Esimerkiksi Varkauden museossa on sunnuntaina 8.1. ilmainen draamaopastus Varkauden iloinen 50-luku -näyttelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.