Koululaiset saavat kertoa mielipaikoistaan kuvataidekilpailussa

Pohjois-Savon ala- ja yläkoululaiset saavat kertoa kuvin, mitkä ovat heidän mielipaikkojaan satavuotista itsenäisyyttään juhlivassa Suomessa. Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton ideoima kuukauden mittainen #minunpaikkani-kuvataidekilpailu käynnistyy tammikuun 16. päivänä ja päättyy 17.2.

Kilpailu on jaoteltu ikäryhmittäin. Alakoulujen kolme sarjaa ovat 0–2-luokkalaisille, 3–4-luokkalaisille ja 5–6-luokkalaisille. Yläkoulun kolme ikäluokkaa kilpailevat sen sijaan samassa sarjassa. Alakoululaisia pyydetään piirtämään ja maalaamaan lempipaikkansa A3-kokoisille paperiarkeille ja tuomaan kuvissaan esiin, mikä tuossa paikassa on erityisen tärkeää. Kaikki piirros- ja maalaustekniikat ovat sallittuja.

Yläkoululaisia puolestaan kehotetaan ottamaan mielipaikastaan valokuva tai kuvaamaan se tietokoneen avulla. Valokuvat täytyy ottaa itse. Jos kuvassa on yksi tai useampi ihminen, heiltä on oltava julkaisuun lupa. A4-kokoiset kuvat on tulostettava arviointia varten paperille.

Jokainen koululainen voi osallistua kilpailuun yhdellä työllä. Alkukarsinta tehdään kouluissa niin, että kukin koulu valikoi loppukisaan yhdestä kolmeen kuva sarjaa kohti. Kilpailuun osallistuvilla on oltava siihen lupa vanhemmiltaan tai huoltajiltaan.

Jokaisen sarjan viisi parasta palkitaan rahapalkinnoin. Kilpailun tarkemmat tiedot osoitteessa www.kotipihlaja.fi.