Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Gaalassa balettia, nykytanssia, kilpatanssia ja akrobatiaa

Kesäkuun puolivälissä järjestettävä Kuopion Tanssii ja Soi -tapahtuma on julkaissut suosittujen Gaala-iltojensa ohjelman.

Viron Kansallisbaletin tähtitanssijat Alena Shkatula ja Denis Klimuk tulkitsevat balettiklassikko Prinsessa Ruususen vaativan pas de deux´n sekä dueton Thomas Edurin neoklassisesta teoksesta Silent Monologues.

Italialaiset Valerio De Vita ja Emiliano Perazzini esittävät nykytanssiteoksen ScontrINcontri, joka on De Vitan koreografia.

Suomen Kansallisbaletin Atte Kilpinen tanssii soolon festivaalin taiteellisen johtajan Jorma Uotisen klassikkoteoksesta Pateettinen baletti.

Uotinen on kuvaillut teostaan seuraavalla tavalla: "Teoksen tarkoitus on välittää tunnelmia, jotka liikkuvat vahvasta ja maskuliinisesta herkkään, humoristiseen ja ah niin pateettiseen, kuten Tshaikovskin pateettinen sinfonia”.

Tanssii tähtien kanssa -televisio-ohjelmasta tutut Jutta ja Sami Helenius tulkitsevat Gaalassa muun muassa Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön koreografian Viva Evita!

Espanjalainen tanssiryhmä Iron Skulls Co. yhdistää tanssissaan hiphopia, akrobatiaa ja nykytanssia ja Gaalan päättää ote afrikkalaisen Dada Masilon toukokuussa ensi-iltansa saavasta Giselle-teoksesta. Kuopiossa aikaisemminkin vierailleen Masilon teoksissa yhdistyvät klassinen baletti ja afrikkalainen tanssi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.