Kuopio Tanssii ja Soi vie Amerikasta Aasiaan

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ensi kesän pääohjelmisto esittelee uutta ja perinteistä tanssia niin Yhdysvalloista ja Etelä-Amerikasta kuin Aasiasta ja Euroopasta.

Amerikkalaisista ryhmistä Kuopioon saapuvat Alvin Ailey American Dance Theater: Ailey II ja Cedar Lake Contemporary Ballet. Molemmat ryhmät toimivat New Yorkissa.

Nuorten tanssijoiden Ailey II -ryhmä vaalii edesmenneen afroamerikkalaisen taidetanssin pioneerin Alvin Aileyn perintöä.

- Ailey oli amerikkalaisen mustan taidetanssin isä, eikä häntä voida ohittaa puhuttaessa amerikkalaisen tanssin vaikuttajista. Aileyn perinne elää Ailey II:ssa. On hyvä, että nyt myös suomalaisella yleisöllä on mahdollisuus tutustua ryhmään, festivaalinen taiteellinen johtaja Jorma Uotinen sanoo.

Brasilialainen Mimulus-tanssiryhmä yhdistää latinotansseihin nykytanssin ja tanssiteatterin keinoja. Kuopioon ryhmä tuo teoksen, joka on saanut innoituksensa ohjaaja Pedro Almodóvarin elokuvien tunnelmista.

Korealaisen tanssin perinteitä edustaa Kuopion tanssiviikolla puolestaan The Byuk-Pah Dance Research Society -ryhmä.

Belgialainen Compagnie Thor -ryhmä tulee tanssiviikolle Thierry Smithsin teoksella To the Ones I Love, jossa afrikkalaisperäiset miestanssijat menevät kulttuurien juurille.

Kreikkalaiskoreografi Andonis Foniadakis palaa Kuopioon puolestaan rajulla ja provosoivalla tulkinnallaan klassikkoteoksesta Romeo ja Julia.

Ensi-iltansa ensi kesän festivaalilla saavat Minna Tuovisen ja Martin Heslopin Tango for the Radically Anonymous sekä Simo Kellokummun ja ohjaaja Vincent Roumagnacin teos.

Suomalaista tanssia edustavat myös kansantanssiryhmä Rimpparemmi, Pieni Suomalainen Balettiseurue sekä 20-vuotista taivaltaan juhliva Tanssiteatteri Minimi. Perinteisesti mukana on Satamatorin ja Paikallisliikkeen ohjelmaa.

Pääesityksiin tulee myyntiin noin 11 000 lippua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.