Veljekset kilpailevat Timo Mustakallio -laulukilpailussa

Pohjois-Savo saa vahvan edustuksen heinäkuussa Savonlinnan oopperajuhlilla järjestettävään Timo Mustakallio -laulukilpailuun. 16 kilpailuun valitusta kilpailijasta peräti neljä on kotoisin Pohjois-Savosta. He ovat Henri Tikkanen, Olli Tikkanen ja Sanna Matinniemi Kuopiosta sekä Piia Rytkönen Iisalmesta.

Erikoisen Pohjois-Savon edustuksesta kilpailussa tekee myös se, että mukana olevat Henri ja Olli Tikkanen ovat veljeksiä.

21-vuotias Olli Tikkanen opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi. 25-vuotias Henri Tikkanen opiskelee puolestaan solistisella puolella Sibelius-akatemiassa.

- Haaveenani on päästä laulajan uralle. Jos kilpailussa menestyy, se voi tehdä nimen paremmin tunnetuksi ja tuoda keikka- ja konserttipyyntöjä. Pidetään peukkuja, Olli Tikkanen kertoo.

Kyseessä on ensimmäinen laulukilpailu, johon hän osallistuu.

Laulajat selvittivät tiensä kilpailuun kahden karsinnan läpi: kilpailijat valittiin CD-äänitteistä tehdyn karsinnan ja Helsingissä maanantaina järjestetyn esikarsinnan perusteella. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja mies- ja naislaulajille.

Varsinaisessa kilpailussa on alku-?ja loppukilpailu. Voittajan palkinto on 15?000 euroa.

Tikkaset ovat muun muassa muusikkona, kapellimestarina ja opettajan tunnetun kuopiolaisen Rauno Tikkasen poikia.

- Olen erittäin ylpeä pojista ja siitä, että he ovat valinneet lähteä tälle alalle, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.