Kuopiolaislähtöinen Jurek Reunamäki ehdolla Vuoden kevyen musiikin tekijäksi

Kuopiolaislähtöinen muusikko–tuottaja Simo "Jurek" Reunamäki on ehdolla Suomen Musiikkikustantajien Vuoden kevyen musiikin tekijäksi. Muita ehdokkaita ovat Henri ”MGI” Lanz, Jarkko Ehnqvist, Kalle Lindroth, Hank Solo, RZY, Kyösti Salokorpi, Mikko Kuoppala, Antti Paalanen ja Valtteri Pöyhönen. 2 000 euron arvoinen palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa.

Vuoden biisi -palkinnosta kilpailevat muun muassa Roope Salminen & Koirat -yhtyeen Madafakin darra, Antti Tuiskun Keinutaan, Sannin Että mitähän vittua ja Haloo Helsinki! -yhtyeen Kuussa tuulee. Kaikkiaan ehdokkaina on 13 sävellystä.

Vuoden vientiteoksi ovat ehdolla KAT-TUN tuplasingle Japanissa, Nalle Ahlstedtin vientityö ja Pohjois-Amerikan markkina-avaus.

Vuoden taidemusiikin säveltäjän palkinnon saajaksi ovat ehdolla Harri Wessman ja Lotta Wennäkoski.

Tilaisuudessa jaetaan tällä kertaa myös Vuoden raportoija -palkinto aktiivisesta toiminnasta elävän musiikin saralla ja esitetyn musiikin raportoinnista Teostolle. Voittajat julkistetaan Helsingin Tavastialla 12.9. järjestettävässä tilaisuudessa.

Viime vuonna voittajiksi selvisivät Olli Kortekangas, Sannin ja Hank Solon 2080-luvulla-kappale, Thomas Kirjonen ja Janne Hyöty.

Suomen Musiikkikustantajat ry on 1976 perustettu suomalaisten musiikinkustantajien etujärjestö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.